Gästbok / Fotoalbum

1. Köp ett tygklätt album och iron-on-papper. T.ex. Bookbinders design har urtjusiga album (har även en web-shop). Det ni ser på bilden är införskaffat på Lagerhaus. Papper för att överföra bilden till tyg (iron-on-papper) finns t.ex. på Claes Olsson. Tygklätt album
2. Skapa ett nytt dokument i Word och infoga ditt monogram. Infoga monogrammet i Word
3. Gör bilden lagom stor genom att klicka en gång på bilden (bilden blir nu markerad) och sedan dra i hörnet samtidigt som du håller in shift. (Är du osäker på storleken kan du göra flera olika stora monogram och skriva ut på samma papper.)
4. Spegelvänd bilden genom att klicka på den och välj Draw, Rotate or flip och Flip horizontal. Spegelvänd bilden

Spegelvänd bild
5. Skriv ut bilden med bläckstråleskrivare på iron-on-papper. Om du är osäker på storleken kan det vara en bra idé att först skriva ut på vanligt papper för att kontrollera.
6. Klipp ut bilden. Det blir som en genomskinlig film kvar av det överflöd du inte klipper bort. Därför är det bra att vara noga när man klipper. Tänk dock på att det blir svårare att stryka om det blir för smalt, har du riktigt otur kan trycket halka omkring då. Klipp ut bilden

Färdig för påstrykning
7. Stryk fast trycket där du vill ha det enligt anvisningarna på iron-on-pappret.

Stryk fast bilden

Lossa pappret
8. Skulle det ha blivit några sprickor i trycket kan du försiktigt fylla dem genom att rita med overheadpenna i samma färg. Skall dock användas med försiktighet.