Köpa

Så funkar det

Alla monogram på denna sida är gjorda av Kerstin Kallin. När du har hittat ett monogram som du tycker om så kan du köpa monogramet och får då välja mellan två olika alternativ:

  • En höguplöst (590 pixlar, 300 dpi) JPEG-bild utan copyright-text med vit bakgrund som kostar 40 SEK
  • Den högupplösta JPEG-bilden ovan plus en transparent PNG-bild med samma upplösning, samt en SVG-bild som går att förstora utan att kvaliteten försämras. Detta paket kostar 100 SEK
Läs mer om bildformat här.

Köpa via PayPal

Monogramsidan använder PayPal för trygga och säkra överföringar. För att köpa ett monogram behöver du bara klicka på PayPal-knappen som finns på den sida som visar upp det monogram du har valt. När du har genomfört köpet på PayPal, klicka på Continue/Fortsätt så kommer du till en sida med din bild. Spara sedan bilden på din dator.

Bildformat

Här kommer en kort beskrivning om de olika bildformaten.

Vilket format passar mig?

Om du bara ska använda monogrammet till att enklare saker som att skriva ut den på ett vigselprogram duger JPEG-formatet alldeles utmärkt. Om du däremot tänker göra en stämpel av ditt monogram, vill lägga bilden ovanpå en annan bild, eller vill förstora monogrammet mycket så behöver du köpa paketet med JPEG+PNG+SVG.

JPEG (JPG)

JPEG är ett vanligt bildformat som används av bland annat kameror. Alla monogram på Monogramsidan går att köpa som JPEG-bilder med vit bakgrund. Monogrammen har en upplösning av 300 dpi och är 590 pixlar breda, vilket betyder att de kan skrivas ut fem centimeter stora utan kvalitetsförlust. 300 dpi är en ganska hög kvalitet och på webbsidor brukar man oftast nöja sig med 72 dpi, vilket motsvarar 20 centimeter! Datamonitorer ligger ofta strax under 100 dpi vilket gör att bilden blir 15 centimeter i normalzoom.

PNG

PNG står för Portable Network Graphics och är ett bildformat som till skillnad från JPEG stöder transparens (genomskinlighet). Bakgrunden är genomskinlig vilket gör att bilder i flera lager fungerar och du kan lägga den på en färgad bakgrund på en hemsida. Alla monogram på Monogramsidan går att köpa som PNG-bilder.

SVG

SVG står för Scalable Vector Graphics och är ett så kallat vektoriserat bildformat. Vektoriserade bilder är mycket bättre format att jobba med eftersom bilderna kan förstoras och förminskas utan kvalitetsförluster. Alla monogram på Monogramsidan går att köpa som SVG-bilder.